2014. október 1., szerda

Negyvenötötdik fejezet

Mikor az igazgató belépett, elmotyogtam egy köszönést, aztán tovább meredtem magam elé.
- Köszönöm Minerva, elmehet - biccentett Dumbledore, és McGalagony sietve távozott.
A professzor leült velem szemben, és egymásnak támasztotta az ujjait. Éreztem, hogy engem néz, de én nem viszonoztam a pillantását. Nem tudtam, hogy mégis mire számítsak.
- Bizonyára nem érted - szólalt meg végül - , hogy miért hívtalak ide.
- Nem, nem értem tanár úr - motyogtam, és most ránéztem. Meglepődtem, mert az igazgató nem volt ingerült, sem csalódott. Ebből arra következtettem, hogy még sem csináltam semmit, de még mindig nem értettem, hogy mit keresek itt. Viszont felfedeztem valamit Dumbledore szemében. Nem tudtam mi az... Talán bánat?
- Sajnálatos dolog történt - folytatta - Bizonyára te is olvastad a Reggeli Próféta cikkét, Voldemort tevékenykedéséről...
- Professzor úr... - suttogtam rekedten. Nagyon rosszat sejtettem. 
- Ma reggel érkezett egy bagoly, az auror parancsnokságról - Dumbledore hangjában együttérzés csengett, ami kedves gesztus ugyan, de engem megrémisztett - A házatok felett a Sötét Jegy lebegett. A szomszédok azonnal értesítették a minisztériumot, de.... Tudod, hogy ilyenkor már késő....
- Csak nem...? Ugye...Ugye nem?
- Borzalmas kimondani - nézett a szemembe az igazgató - De igen...
- Ne! - kiáltottam fel. Úgy éreztem, egy világ omlott össze bennem. Nem érdekelt többé, hogy hol vagyok, kivel vagyok, nem érdekelt már semmi. Leborultam az asztalra, és hagytam, hogy kitörjön belőlem a zokogás, amit most eszem ágában sem volt visszatartani.
Egyszerűen nem akartam felfogni; meg akartam kapaszkodni az utolsó biztos szálakban, melyek a vidám, gondtalan élethez tartottak, pedig a lelkem mélyén már tudtam, értettem, hogy ezek elszakadtak.....
Most fogtam csak fel, hogy mennyi mindenem volt - most, hogy már elveszítettem azt.
Hova fogok menni? Mit fogok csinálni? Fiatal vagyok, ki se jártam az iskolát...
- A kis Katie él - szólt egyszer csak Dumbledore. Nem tudtam megállapítani, hogy mennyi idő telte le, de most nem is igazán érdekelt.
- Istenem.. - suttogtam. - És mi lesz vele? Kihez kerül?
- A nagyanyádhoz - mondta - És te is oda fogsz menni a szünetekben.
- De.... Ő hogy-hogy él? Miért kímélték meg?
- Csak egy elképzelésem van - csóválta a fejét szomorúan Dumbledore - Mégpedig, hogy nem vették észre. A gyermek nem volt meg a minisztérium nyilvántartásában sem, így felteszem a Halálfalók nem is keresték.
- És mégis anyát miért támadták meg?! - csattantam fel, magamat is meglepve hevességemmel - Mit ártott nekik?!
- Nem olyan régen Voldemort kezébe jutott egy lista. Ez a lista a mágiaügyi minisztérium tulajdona volt, és az országban élő kviblik névsorát tartalmazta.
- Tanár úr - szóltam, most már nyugodtabb hangon - Elmehetek?
- Hát... Igen, azt hiszem nincs több mondanivalóm - felelte szomorúan Dumbledore - Sok szerencsét Lisa....
- Ha lenne olyan - morogtam, és köszönés nélkül kifordultam az ajtón.
Hogy hova mentem?
Felkerestem a Szükség Szobáját, és ott lerogytam az ágyra, ami mindig megjelent nekem. Nem akartam többé érezni, nem akartam már létezni sem. Lett volna még mit kérdezni, de nem vágytam társaságra. Ki kellett sírnom magam.
Órákig feküdtem ott, és meg se fordult6 a fejemben, hogy abbahagyjam a zokogást, vagy elmenjek órákra, esetleg a szobámba, vagy megkeresni a barátaimat. Most nem volt szükségem semmire, és senkire.
Aztán nagy nehezen összeszedtem magam. Az órámra néztem; már éjfél is elmúlt...
Nem akartam mozdulni onnan. Egyedül kellett maradnom.
És ahogy ott ültem, és meredtem magam elé, eltökéltem, hogy megbosszulom ezt Voldemortnak és a Halálfalóknak. Kerül amibe kerül megteszem, mert miattuk van az, hogy Katie árvaként fog felnőni, és hogy nekem hatodéves koromban már a saját lábamra kell állnom, és ez ellen nem tehetek semmit. És kit érdekel, hogy ők képzettebbek nálam? Ki veszi figyelembe, hogy ők nem válogatnak eszközökben? Ki gondol rá, hogy Voldemort a hatalma alá hajtja a fél varázslóvilágot?
Talán valakit igen. Olyan embereket, akiknek mindenük megvan, és nem érthetik meg azok gondjait, akik szenvedtek miattuk. Olyan emberek, aki csak hírből ismerik az árvaságot, a szenvedést, és a bosszúvágyat...
Névtelen emberek.
És mind ezt ki okozta? Ki ölte meg az anyámat, és ki miatt vagyok vérfarkas?
Voldemort.
Egyetlen ember miatt van az a tengernyi kín.
Lassan belealudtam sötét gondolataimba, és a sírdogálásba. Álmomban egy mezőn álltam. Körülöttem ott lebegett anya, Katie, Padma, Anthony, Luna és Harry, és én is. Én, amint nevetve beszélgettem valakivel, valaki arcatlan barátságos idegennel.
Hirtelen sötét lett, villámlott, dörgött az ég, és sikojok hangzottak fel körülöttem. Aztán hideg lett, borzalmas hideg, és dementorok serege siklott be a mezőre, ami már nem is mező volt, hanem egy kőpadlójú, rideg, rácsos helyiség.
Aztán a lecsapó villámok zöldre színeződtek, és sorban estek össze körülöttem az emberek. Először én, aztán Luna, Harry, anya, és....
- NEEEE!
Hirtelen felültem az ágyon. A szememből patakokban folytak a könnyek, és arcom hideg verejtékben fürdött.
- Anthony... Padma... - motyogtam, és újra potyogni kezdtek a könnyeim. Eltarott egy darabig, mire tisztáztam, hogy ez csak egy rossz álom volt, és a barátaim még élnek...Élnek, és talán most is engem keresnek...
Kirohantam a szobából, át a folyosókon, fel a lépcsőkön, be a klubhelyiségbe. Barátaim ott ültek a kandalló előtt. Szúró oldalamat szorongatva odabotorkáltam hozzájuk.
- Lisa! - kiáltott Anthony, és azonnal átölelt.
- Szia...- suttogtam.
- Hol voltál? Mindenütt kerestünk, teljesen kétségbe estünk....
- Anya... Jaj, Anthony, anya....
- Mi a baj? - nézett rám ijedten Padma - Mi történt?
- Meg... Meg...
- Lisa....
- Megölték őt! - zokogtam fel újra. Anthony karjaiba vetettem magam, és próbáltam megnyugodni. A fiú simogatta a hajam, és magához szorított.
.- Hallottunk róla - suttogta Padma, akinek könnyes volt a szeme - De nem akartuk elhinni....
- Bár ne is lenne igaz - szipogtam, még mindig Anthonyhoz bújva.
- Figyelj - szólt hirtelen a fiú - Tudom, ez borzalmas dolog, és bizonyos szögből nincs is megoldása. De nem szabad...Nem szabad végleg elkeseredni. Most nagyon rossz, de meglátod, a végén  minden megváltozik. Ha ennek az egész hábórunak vége, minden jobb lesz.
- És én teszek róla, hogy mi legyen a végeredmény - jelentettem ki eltökélten - Egészen eddig nem törődtem  vele. De ez most már személyes ügy, és nem hagyom annyiban!
- Én sem - nézett a szemembe határozottan Anthony.
- És bizony én sem - jelentette ki Padma. Valami olyan tűz lobogott barátaim szemében, amit még soha sem láttam, és ami kicsit megijesztett, de tudtam, hogy jót jelent. Azt, hogy kiállnak mellettem az életük árán is.
A temetésre nem voltam hajlandó elmenni. Nem akartam, mert tudtam, hogy még a végén teljesen magam alá kerülnék, pedig szentül elhatároztam, hogy ezt nem teszem.
Anthony és Padma nem szóltak semmit, a nagymama pedig megírta, hogy szerinte se kellene elmennem. Egyrészt, mert megviselne, másrészt, mert veszélyes elhagyni a Roxfortot.
Magamat is megleptem vele, de egészen jól viseltem a napokat. Persze alapjában rossz hangulatom volt, és esténként néha rám tört a sírás, de a bosszúvágyam erősebb volt a gyásznál. Le akartam számolni a Halálfalókkal, és ez az elhatározás talán így nevetségesen hangzik, de ez a legkevésbé sem érdekelt.
Viszont nagyon jó viszony alakult ki köztem, és Hannah Abbot között. A lánynak szintén Voldemort végzett a szüleivel, nem is olyan régen.
- Persze rájöttem, hogy nem is annyira borzalmas a helyzet - mondta a lány, mikor egy szombati napon a parkban sétáltunk - Már úgy értem, hogy nem kell sok idő, és a saját lábamra tudok állni. Van akinek sokkal rosszabb, mert még nagyon kicsi.
- Például a húgom - motyogtam - Ő még nincs egy éves.
- Igen, ez elég rossz. Biztos szoros kapcsolatotok lesz, így, hogy egyedül maradtatok....
- Hát, ott a nagyi is...De igen, azt hiszem ebben igazad van.
Luna, és a három jó barát is sokat vigasztalt, amiért nagyon hálás voltam nekik. Ilyenkor derül ki, a bajban, hogy kik az igazi barátok.
Harry értett meg közülük legjobban, és sokat is beszélgettünk - amiért Anthony ferde szemmel nézett a fiúra.
Aztán közeledett a vizsgaidőszak, és ez néhány órára elterelte a figyelmemet.
Anya mindig azt mondta, hogy tanuljak szorgalmasan.

Sziasztok!
Tudom, nem egy boldog fejezet,
de nagyon lényeges. Remélem azért tetszett!
Giger


2014. szeptember 30., kedd

Blogverseny

Sziasztok!
Először is, a következő rész feltehetőleg holnap este érkezik, de facebookon is ki fogom rakni. Ha valaki ott nem látja, figyelgesse a blogot! :) Ha esetleg nem lesz meg, akkor kiírom, hogy miért.
Na, szóval ezt azért írom, mert beneveztem egy blogversenyre, három kategóriában. :)
Nem tudom, hogy mire számítsak, de azért reménykedem a sikerben!
Egyébként köszönöm azt a kettő feliratkozót, jó, hogy most már több olvasóm is van! Ha tudtok valakit, akit érdekelne, kérlek szóljatok neki, mindenkit szeretettel várok.
Egyenlőre ennyi!
Giger :)

2014. szeptember 28., vasárnap

Negyvennegyedik fejezet

A szünetben nagyon jól éreztem magamat - leszámítva azt az apróságot, hogy alig aludtam valamit. Aztán az utolsó nap reggelén történt valami, ami elérte azt, hogy most már féljek...
Reggeli közben megjött Uhu, és elém pottyantotta a Reggeli Próféta aznapi számát.
- Hát ez? - kérdeztem csodálkozva. Én egy ideje nem járattam az újságot.
Hirtelen megpillantottam egy parányi borítékot, amin Anthony írása volt. A betűket nézve megállapítottam, hogy a fiú nagyon sietett. A levél rövid volt:

Lisa! 
Ez ma jött, olvasd el a címlapon a cikket!
El kell rejtőznötök!
Anthony

Értetlenül fogtam meg a Prófétát, de ami benne volt, attól a szívverésem is elállt.

Tudjukki nyíltan írtani kezdte a muglikat, kvibliket és mugliszületésüeket

Tudomásunkra jutott, hogy Ő Akit Nem Nevezünk Nevén, és hívei ( közismert nevükön a Halálfalók ) nyíltan akcióba kezdtek. Nem egy mugli családot, kviblit és mugliszületésűt találtak meg holtan az elműlt egy hétben. A házak felett a ,,Sötét Jegy " lebegett, és tegnap több merénylet helyszínén találták meg az alábbi feliratot:
,,Mostantól kegyelmet nem kap, kinek a söpredékhez köze van"
A gyilkosságok áldozatai nem egyszer gyerekek voltak, és ez még messze nem a legaggasztóbb körülmény.
,,Megkérünk mindenkit, aki úgy gondolja, hogy a címben feltüntetett kategóriába tartozik - nyilatkozta a mágiaügyi miniszter - hogy haladéktalanul rejtőzzön el. Javasolt a Fidelius-bűbáj alkalmazása, de aki ezt nem képes elvégezni, elegendők az alapvető védő bűbájok is.Akinek kvibli, vagy mugli ismerőse van, azt arra kérjük, hogy próbálja megvédeni őket. A mugli szomszédok védelme is sokat jelent."
A napokban feltehetőleg elkészül egy kérelem ezekkel kapcsolatban, amit minden varázsló, illetve kvibli házába eljuttatunk. 

- Te jóságos ég - motyogtam - Anya! Anya, ezt meg kell nézned..... Nagyon, nagyon nagy a baj....
Anya odasietett, és elolvasta a cikket. Arca fokozatosan változott; először meglepetést, majd borzalmat, és végül félelmet tükrözött.
- Istenem - motyogta - El...El kell rejtőznünk...
- De hát hová? És hogyan? - kérdeztem kétségbe esve - Te nem tudsz varázsolni, nekem meg nem szabad!
Anya megrázta magát, aztán mélyen beszívta és kifújta a levegőt.
- Nem szabad pánikba esni - jelentette ki - Te holnap reggel elutazol a Roxfortba, és pedig intézkedem a biztonságunkat illetően. Nyugodtnak kell maradnunk...
- Nyugodtnak?! - csattantam fel - Hogy legyek nyugodt?! Nem hagyhatlak itt titeket, Katie még csak csecsemő, te pedig nem tudsz varázsolni!
- Lisa, figyelj rám! - nézett a szemembe - Felnőtt vagyok, meg tudom oldani! Nem kell féltened minket, ígérem minden nap írni fogok neked. Rendben van?
- Én..De..Hát... - hápogtam - Igen - nyögtem ki végül. 
- Akkor jó - felelte anya, látszólag nyugodtan, de tudtam, hogy igazából semmi sincsen rendben. Ugyanakkor az is igaz volt, hogy nem tehettem semmit, és nem szabadott pánikba esnem, mert az csak rontana a helyzeten.
Este nagyon sokáig nem tudtam aludni. Féltettem a családomat, és - bár ezt kicsit szégyenkezve vallottam be magamnak - én is féltem.
Eddig gyerekes módon elhittem, hogy nem történhet semmi, itt van anya, aki mindentől megvéd, és Voldemortot sem érdekeljük. A naivitásom rejtekébe menekültem, és nem vettem észre, pontosabban nem akartam észrevenni teljes valójában azt, ami körülöttem zajlik.
Nem akartam részt venni ezekben a dolgokban, mert nem is figyeltem fel rájuk...
Lassan belealudtam a töprengésbe, és reggel anyának kellett felkeltenie.
Meglehetősen nehéz volt elindulni. Azt beszéltük meg, hogy a King's Cross-ra hoppanálok, és akkor anyáéknak nem kell kocsikázni.
Reggeli után még összegyűjtöttem a maradék holmimat, aztán megöleltem anyát, megpusziltam Katiet, és megálltam az ajtóban, felkészülve a hoppanálásra.
- Vigyázz magadra - búcsúzott anya.
- Ti is - fordultam vissza - És írj, minden nap!
- Megígértem, be is tartom. De most már indulj, mert még a végén lekésed a vonatot.
Megpördültem a tengelyem körül, és pár másodperc múlva hangos pukkanás kíséretében megjelentem a kilenc és háromnegyedik vágánynál. Nagy nehezen feltornásztam a ládámat a  vonatra, és már épp indultunk amikor én is felugrottam.
Keresni akartam egy üres fülkét, de aztán eszembe jutott, hogy Harryéknek is itt kell lennie valahol. Már az utolsó fülkéket néztem, amikor megtaláltam őket. Szélesen mosolyogva benyitottam, és köszöntünk egymásnak.
- Milyen volt a szünet? - kérdezte vidoran Hermione, de nem kerülte el a figyelmemet fürkésző tekintete.
- Nagyon jó - feleltem - Született egy kishúgom! Ő is metamorf-mágus, mint én!
- De jó! - szólt mosolyogva Ginny. Nem kerülte el a figyelmemet, hogy fogták egymás kezét Harryvel.
- Gratulálok - mondta a maga álmatag hangján Luna.
- Köszönöm - vigyorogtam. Leültem Hermione és Luna közé. Egy darabig csend volt, aztán Hermione tétovázva megszólalt.
- Mond...Mond csak Lisa! Jár nektek a Reggeli Próféta?
- Tudom, hogy mire gondolsz - feleltem, és elkomorodtam - Már intézkedünk.
Hermione aggódó arccal bólintott, és erről nem beszéltünk többet. Helyette vidámabb témákat vetettünk fel, és még mikor a kastélyba értünk is cseverésztünk.
- Lisa! - kiáltott Anthony, mikor meglátott. Odarohantam hozzá, és megcsókoltuk egymást. - Nagyon aggódtam - motyogta kábán.
- Most már nem kell - suttogtam.
- Lisa! - hallottam ismét. Padma is megérkezett - De jó! Hogy vagy?
- Remekül - feleltem. Elővettem egy képet a talárom zsebéből, hogy megmutathassam nekik Katiet.
- Jaj, de aranyos! - sikkantottam Padma - Hasonlít rád...
- Tényleg - állapította meg Anthony -Ugyan olyan gyönyörű, mint te...
- Köszi - mosolyogtam, és egy puszit nyomtam az arcára.
Gyorsan visszarázódtam a Roxfortos rendbe. Anya betartotta amit ígért és nap mint nap írt. A tanulnivaló egyre csak több lett, mivel nem sok volt hátra a vizsgákig.
- Még van két hónap! - fakadt ki egyik este Anthony a klubhelyiségben - Erre Piton mit csinál? Felad egy három tekercses dolgozatot a főbenjáró átkokról!
- Csöndbe maradnál?! - csattant fel erre Padma - Koncentrálni próbálok!
Ez a veszekedős hangulat már általános volt, hiszen mindenkit feszültté tett a folyamatos magolás.
Aztán egyik nap MCGalagony jött oda hozzám. Az arcát látva megijedtem, mert arra gondoltam, valami nagyon rossz dolgot tettem.
- Turpin kisasszony, kérem jöjjön velem - szólt a professzor.
- Miért? - kérdeztem ijedten.
- Az igazgató úr beszélni szeretne magával - nem kerülte el a figyelmemet, hogy most magázott, pedig ezt negyedikben csinálta utoljára.
Nem volt mit tenni, követtem a tanárt. Végigmentünk jó néhány folyosón, aztán megálltunk egy nagy kőszobor előtt.
- Sav-A-Júj - vetette oda ingerülten McGalagony, mire a kőszörny odébb ugrott, és a helyén egy felfelé tekeredő csigalépcső jelent meg.
Nagyon szép volt az igazgatói szoba. Harry mesélt Dumbledore főnixéről, de élőben még nem láttam ilyen lényt. Nagyon gyönyörű volt.
Ha nem vagyok ilyen helyzetben, biztos nézelődni kezdek, de most csak a cipőmre meredtem. McGalagony elment behívni az igazgatót, és rám parancsolt, hogy üljek le. Nem tudtam elképzelni, hogy mi történhetett, amiért Dumbledore beszélni akar velem. Elvégre nem tettem semmit, ami gondot okozhat...
És kiderült, hogy félelmem nem volt alaptalan, sőt, még nem is volt akkora, mint maga a probléma.....

Sziasztok!
Még egy fejezet össze jött,
de a jövő héten nem tudom, hogy mi
lesz, mert sok a tanulni valóm....
Milyen lett? Ha olvasod, akkor kérlek iratkozz fel!
Köszönöm!
Giger :)