2014. november 8., szombat

Ötvennyolcadik fejezet

Az elkövetkező napok eseménytelenül zajlottak, de ez nem tartott sokáig. A Mobil-mocsaras akción megint közel jártunk a lebukáshoz, mert Carrowék és Frics  a folyosókon járőröztek.
Az eredményt senki nem tudta eltüntetni, bár volt egy olyan érzésem, hogy a tanári kar nagy része csak nem akarja. Ezzel együtt kiderítettük, hogy Piton még péntek délután elutazik, úgyhogy el kellett kezdenünk nyomozni a jelszó után. Ez könnyebben ment, mint azt elsőre gondoltuk.
Épp az igazgatói szoba közelében sétáltunk, amikor Piton és Alecto Carrow leszálltak a tekergő kőlépcsőről, és a kőszörny visszaugrott a helyére mögöttük.
- ...és szerintem nem ártana az sem, mert nagyon szemtelenek tudnak lenni.
- Én azt értem - felelete fagyosan Piton - , de nem lehet minden órában újabb rendeletet kiadni, csak mert te vagy a testvéred nem vagytok elégedettek.
- Nem is kértem ilyet! - fortyant fel Carrow - Csak azt mondtam...
- Nem kell elismételned Alecto, elsőre is hallottam. De el kell, hogy utasítsam az ötletet. A Nagyúrnak épp elég...
- És a Nagyúr nélkül már lépni sem mersz? - vágott közbe gúnyosan a nő - Nélküle nem mersz kiadni rendeletet?
- Itt nem arról van szó, hogy merek-e vagy sem! - csattant fel Piton - Az iskola a Nagyúr irányítása alatt van, és külön megkért, hogy mindenről tájékoztassam!
- Én akkor sem rohannék hozzá minden egyes kis dologgal - jelentette ki Carrow.
- Épp ezért vagyok én az igazgató, és nem te.
- Mégis mi a .... - kezdte felháborodottan a nő, de nem tudta befejezni, mert Piton közbe vágott.
- Nekem erre nincs idő, Alecto! És ha megbocsájtasz, most visszamennék a munkámhoz, mert holnap után el kell mennem a Nagyúrhoz, és még be kell fejeznem egy jelentést  az iskolában történtekről. - majd a kőszörnyhöz fordult, és így szólt: - Aranyvér.
Lucie, Padma és én, miután úgy éreztük eleget hallottunk, gyorsan megfordultunk, és szapora léptekkel elindultunk a könyvtár felé.
- Szólni kell a DS tagoknak - lihegtem, mikor felfutottunk a negyedik lépcsősoron is.
- A galleonok! - kiáltott fel Padma - Ha átírod a szöveget az oldalán, a többiekén is megváltozik!
- Igazad van - bólintottam - Fogd meg ezeket egy kicsit...
A karjába pakoltam a sálam és a táskám, aztán kotorászni kezdtem a talárom zsebében, és előhalásztam belőle a hamis pénzérmét. Akkor megfogtam a pálcámat, és bűvölni kezdtem az apró számokat és betűket. Mikor végeztem, ez állt rajta: Péntek du. utazik, jelszó aranyvér 
- Így - szóltam elégedetten, mikor felpillantottam a munkámból - Szerintem elég világosan fogalmaztam. Szerintetek?
- Tökéletes - bólintott Padma, majd az órájára nézett - Jobb lesz, ha most már nem megyünk a könyvtárba. Madam Cvikker nem szereti, ha tíz perccel zárás előtt esünk be, és amúgy sincs sok értelme.
- Jó, menjünk a klubhelyiségbe - mondtam szórakozottan, és visszavettem a lánytól a holmimat.
Pénteken éjszakára terveztük az akciót, de már vacsora után bementünk a Szükség Szobájába. Ott aztán mind az öten fel-alá járkáltunk, ugyanis teljes izgalomba voltunk. Egyszer elkezdtem olvasni, de tíz perc múlva eljutottam oda, hogy hiába olvastam el egy mondatot százszor, az első szónál többet nem fogtam fel belőle. Akkor becsaptam a könyve, a polchoz sétáltam, és ideges mozdulattal belöktem egy üres helyre. Most vettem csak észre, hogy remeg a kezem.
Nyolckor a többiek beszélgetni kezdtek, de én nem figyeltem oda.
Régen volt már alkalmam rá, hogy egy csendes helyen legyek, tömeg, szorongás, barátok és ellenségek nélkül. A többiek, akik a szobában voltak, most nem számítottak, nem érzékeltem őket. Elővettem egy párnát, amit még ötödikben a kábító-átok  gyakorlására használtunk, és letelepedtem az egyik sarokba.
Milyen hosszú utat tettem meg egészen eddig! És sohasem volt időm mindezt végiggondolni. Pedig mennyit változtam, mennyit haladtam csupán néhány év alatt...
Eszembe jutott, hogy milyen volt az életem, mikor még apa is ott volt velem. Kicsi voltam, hisz hatéves koromban ment el, nem is sok dologra emlékszem. Pedig szép család voltunk, szerettük egymást, amíg a mágia közbe nem szólt...
És mikor elsős lettem...! Milyen esetlen, milyen szerencsétlen voltam. Csendes, nyugodt, de jó eszű diákként ismertek a tanárok, pedig egyáltalán nem voltam nyugodt. Mindig féltem, hogy nem felelek meg az órákon, a barátaimnak, és magamnak...
És Harry... Most már nevetséges belegondolni, hogy negyedikig elvörösödtem ha csak megláttam, hát még ha rám nézett, hozzám szolt, esetleg megérintett. És egyszer majdnem meg is csókolt... Ki tudja mi lesz, ha akkor nem szakítanak félbe... Talán most vele bujkálnék országszerte? Nem hiszem, Ginny sem ment vele...
És amikor megharapott a vérfarkas a Potter ház kutatása közben... A Potter ház... Mennyit időztem ott régi leveleket olvasva, képeket nézegetve, és személyes tárgyak után kutatva, hogy örömet szerezzek Harrynek.
És mibe került...! Egy hét a kórházban, aztán egy örök hátrány, amivel együtt kell élnem. És anya halála.... Katie, aki árva, és akit most a nagyi nevel, a nagyi, aki idős, és elég magára vigyáznia....
De én... Én annyit változtam, és fel sem tűnt - legalábbis nekem. A szégyenlős, csendes, félénk lányból hirtelen vakmerő lettem. Nem érdekelnek a szabályok, nem zavarnak a körülmények, sem a következmények. Már nem csak sodródok az árral, hanem irányítom. De ennek is van ára. A nyugodt életnek vége, nyoma sincs már...
Nincs családom, csak a gondok, feladatok, és a félelem. Mert félek, és most is félek, mert amire készülünk nem gyerekjáték, nem egy tréfa. Itt, ha lebukunk, akkor talán vége mindennek. Nem tudom, hogy hova jutnánk - egyszerűen haza, vagy már nem is kerülnénk ki innen élve - de ennek vagy jó vége lehet, vagy borzalmas, végzetes. Betörni az igazgatói szobába, és ellopni Griffendél kardját! Erre szerintem mindenki azt mondaná, hogy őrültség, de nem érdekel. Én tudom, hogy nem az, és ez a legfontosabb.
- Idő van - szólt kicsit remegő hangon Ginny - Indulnunk kellene.
- Menjünk - bólintottam, és feltápászkodtam a sarokból. Egyre jobban remegett a kezem, de azért megpróbáltam úrrá lenni rajta. Megmarkoltam a pálcámat, és úgy indultam az ajtó felé.
- Tudjátok mit?- suttogtam - Én előre megyek felderítőnek. Vérfarkasként. Majd ott vissza változok.
- Rendben.
- De óvatosan!
Átalakultam, és vérfarkas képében osonni kezdtem a folyosón. A többiek nagy távolsággal követtek.
Végül eljutottunk a kőszörnyig, ahol visszaalakultam, és elsuttogtam a jelszót.
- Aranyvér...
A szobor félre ugrott, és megjelent a csigalépcső. Sorban ráálltunk egy-egy fokra, majd a lépcső tekeregve emelkedni kezdett. Mikor felértünk, az ajtóra szegeztem a pálcámat, és ezt motyogtam:
- Alohomora!
Kattant a zár, és az ajtó kitárult.
A régi igazgatók portréi békésen szuszogtak kereteikben, Dumbledore régi ezüst szerkezetei ott pufogtak és kattogtak  a kis asztalokon. Egyedül a főnix nem volt ott, egyébként minden azt a képet mutatta, mint tavaly.
- Gyorsan! - morogta Neville - Siessünk, mert a végén még bejön valaki...
A kard az egyik polcon állt, üvegszekrénykében. Ki akartuk nyitni, de nem sikerült.
- Alohomora! - mormolta Ginny. Nem történt semmi. Feszegettük a zárat, mind megpróbálkoztunk bűbájjal is, de nem volt eredménye. Aztán hirtelen lépteket hallottunk....
- Gyerünk! - mondta fennhangon Seamus - Jön valaki!
- De nem lehet kinyitni!
- Menjetek arrébb! - utasított minket Luna.
- Luna...
- Mire ké...
- Obstucto!
Bumm!
Az üveg szétrobbant, és cserepei ezer felé repültek a szobában. Ezzel együtt vijjogó sziréna zengte be a szobát, és a léptek megszaporázódtak a folyosón...
- Futás! - kiabálta Neville, és megragadta a kard markolatát. Seamus közben már kinyitotta az ajtót.
Sorban kirohantunk rajta, majd futni kezdtünk a tekergő lépcsőn. Már majdnem leértünk, amikor megjelent valaki, velünk szemben.
Luna, Ginny és én sikítottunk, a fiúk pedig felkiáltottak ijedtükben. Neville kezéből még a kard is kiesett.
Az alak mozdulatlan volt, és meg sem szólalt.
- Ki..ki az? - dadogta Luna.
- Te ki vagy? - kérdezte határozottan, de barátságtalanul az idegen.
- Mond meg te! - jött meg Seamus hangja.
- Pansy Parkingson. És Piton nem fog örülni nektek...
- Micsoda? Mit keresel te itt? - hüledezett Ginny.
- Piton itt hagyott valamit, és megkért engem, hogy hozzam le - felelte a mardekáros lány - De úgy látom, többet kap, mint tervezte - tette hozzá gonoszul.
Neville hirtelen odakapott, és közelebb húzta a lányt. Az sikítani akart, de nem tudott, mert Seamus résen volt, és befogta a száját. Pansy rugdosott, és kapkodott a kezével, de hiába.
- Lányok! - nyögte Neville. Én azonnal értettem, mire gondolt.
- Petrificus Totalus! - kiáltottam. A lány megdermedt, és a két fiú elengedte.
- Mi legyen vele? - kérdezte Luna a kezeit tördelve.
- Vigyük magunkkal - felelte Ginny - Emléktörlést végzünk rajta, aztán... Elvisszük a klubhelyisége elé...
- Hát jó...
Közös erővel felemeltük Pansy megmerevedett testét, és elindultunk a folyosón. Már majdnem a pincelépcsőhöz értünk, amikor egy hang ütötte meg a fülemet, amitől a szívverésem is elállt.
- Hát végre megvagytok - susogta Perselus Piton.

Sziasztok mindenki! :)
Milyen lett? 
Várom a komikat, és aki nem tette meg,
az légyszi szavazzon! 
És bocsi, kicsit nagy szünet volt. :)
Giger
-

2014. november 4., kedd

Ötvenhetedik fejezet

- De szólni kellene nekik!
- Minden klubhelyiségben van, ezt már megbeszéltük! Lehetne DS-en is...
- Mégis hogyan? Éjfélkor volt! Addig nem lehetünk a Szükség Szobájában!
Ez a vita pénteken zajlott le - mégpedig azon a napon vagy tizedszer. Nevezetesen a tegnapi rádió adásról volt szó. Én kitartottam amellett, hogy a DS tagoknak szólni kellene róla, de Padma és Lucie kitartottak amellett, hogy nem. Anthony nem mondott semmit, de ez most nem is volt fontos.
- Egyáltalán miért ne mondhatnánk meg? - tettem fel sokadszorra a (számomra) logikus kérdést.
- Mert...
- Na tessék, erre nem tudtok válaszolni - mondtam gúnyosan.
- Jól van, akkor mondjuk! - adta be a derekát Lucie.
- Köszönöm - vágtam rá derűsen.
Délután volt egy kis szabad időm, és elhatároztam, hogy repülök egyet. Borzalmasan hiányzott a kviddics, és amire készültem, azt igazából egyetlen szabály sem tiltotta.
Fél négykor a vállamra vettem a seprűmet, és a pálya felé vettem az irányt. A füvet zúzmara lepte, és a Tiltott Rengeteg fái szelíden hajladoztak a hűvös szellőben. Nem volt a közelben senki, mégis olyan érzésem volt, mintha figyelnének.
Végül megráztam magam, a lábam közé kaptam a seprűmet, és elrúgtam magamat a földtől.
Csodálatos érzés volt újra repülni. Villámgyorsan cikáztam a pálya mentén, és hiába csípte ki a hideg menetszél a kezem és az arcom, hiába vacogtak a fogaim, hiába volt libabőrös a hátam a hidegtől - csak repültem és repültem, megfeledkezve a teljes világról, és minden problémámról.
Már be is sötétedett, amikor rávettem magam, és leszálltam a földre. Nem is volt időm semmire, csak elfutottam a szobánkba lerakni a seprűmet, aztán lélekszakadva rohanni kezdtem a Szükség Szobája felé.
Szó szerint beestem az ajtón, ugyanis a nagy sietségben megbotlottam a küszöbben.
Seamus és Anthony jött oda, hogy felsegítsen, aztán velük együtt leültem a földön heverő párnák egyikére.
- Sziasztok! - kezdte Ginny, és mindenki elcsendesedett. - Az elő napirendi pont...
- Ginny - szóltam halkan - Hadd mondjam el.
A lány rám nézett, és aggodalmasan megcsillant a szeme. Aztán bólintott, és leült, én pedig felálltam.
- Nos - mondtam kicsit lámpalázasan - sokan tudjátok, hogy mi vagyok, de sokan nem. Ez azért lényeges, mert Carrowék kikészítésében is van szerepe. Szóval... - itt egy kicsit elakadtam, és vörös lett az arcom és (hosszú idő után először) teljesen piros lett a hajam. - Szóval...én...Vérfarkas vagyok! - böktem ki végül.
Néhányan a barátaim közül összenéztek, mások döbbenten meredtek rám. Előre rettegtem a reakciójuktól. Bele se gondoltam, hogy ettől kezdve akár utálhatnak is, vagy félhetnek tőlem.
Ellenséges pillantásoktól tartottam, és mivel nem akartam, hogy ezek elérjenek, elfordítottam a fejem, és a cipőmet kezdtem bámulni. Végül Hannah szólalt meg.
- Ezt előbb is mondhattad volna - jegyezte meg csendesen.
- Akkor tudtuk volna sötét varázslatokon, hogy nem kell félni. - szólt Lavender, és erre elmosolyodtam. Sok mindenre számítottam, csak erre nem, így most kellemesen csalódtam.
- Hát akkor... Folytassuk! - pattant fel Ginny - Öhm...
- Griffendél kardja - segítette ki Luna.
- Ja, igen, az! - nevetett Ginny - Ezt igazából pontosan meg kell tervezni, mert Piton szobájába betörni...
- Szigorúan tilos, és életveszélyes - fejezte be helyette Seamus. A többiek nevettek.
- Ott a pont - bólintott vigyorogva Ginny. - Az akcióra nem kellünk sokan, igazából Lunán, Neville-en és rajtam kívül bőven elég egy vagy két ember.
Egyedül én tettem fel a kezem, aztán egy pár másodperces tétovázás után Seamus követte a példámat.
- Rendben, ezt fel se kell írni - jelentette ki Luna, a maga álmatag stílusában.
- És akkor maga a terv - vette vissza a szót Ginny - Éjjel kellene ezt is végre hajtani, amikor Piton alszik...
- De néha el is hagyja az iskolát - szóltam közbe -, és szerintem célszerűbb lenne olyankor. És persze ki kell hallgatnunk a jelszót is, mert anélkül elég nehéz lenne bejutni.
- Viszont ha nem lesz itt, akkor is éjjel kéne - mutatott rá Luna - Carrowék figyelnek minket, ti is tudjátok...
- Akkor maradjunk abban, hogy kiderítjük mikor lép le legközelebb Piton, utána kihallgatjuk a jelszót, és éjjel riadót fújunk - mondta Neville.
- Rendben - bólintottam, és a többiek is elmorogtak egy-egy jó-t.
- És mivel szólunk egymásnak? - tettem fel a kézenfekvő kérdést.
- Hmm... Megvannak még a pénzek, amiket Hermione bűvölt meg? - kérdezte Ginny. A csoport igenlően morajlott - Akkor azzal! Csak legyen mindig kéznél.
- Van még valami? - kérdezte Terry, aki látszólag nagyon álmos volt.
- Igen - bólintott Neville - Kellene még egy kisebb akció a kard lopás előtt. Öhm... Ötletek? - kérdezte bizonytalanul.
- Nekem van - mondta Anthony - Mit szólnátok hozzá, ha rendelnénk a Weasley ikrektől olyan Mobil-mocsarat... Tudjátok, ötödikben bevetették, és Umbridge nem tudta eltüntetni...
- Nekem tetszik - jelentettem ki - Én állom! Még ma írok az ikreknek és megrendelem. Mennyit?
- Hát, legalább két folyosót el kellene árasztani - szólt bujkáló mosollyal Ginny.
- Értem - mondtam, és elnevettem magam - Még ma írok...
- És ez legyen mondjuk... Jövő kedden - szólalt meg Luna - Az ikrek gyorsan postáznak.
Ezután már csak elköszöntünk egymástól, és mindenki elment lefeküdni.
Hétfőn meglehetősen rosszul sikerült a mugliismeret...
Alecto Carrow belekezdett egy új anyagrészbe, ami nevezetesen az volt, hogy hogyan kell szenvedést okozni a mugliknak. Erre természetesen már többen kiakadtunk, és nemes egyszerűséggel kijelentettük, hogy passzolunk.
- Nem fogunk muglikat kínozni! - fakadtam ki.
- Még mit nem! - füstölgött Seamus.
- Csend legyen! - förmedt ránk Carrow - Egyenlőre ezen az órán nem ti döntitek el, hogy mit tesztek meg és mit nem.
- Miért? Nem tud kényszeríteni! - feleseltem tovább. Fortyogott bennem a düh.
Carrow rám nézett... Aztán felemelte a pálcáját.
- Cricio!
Ismertem ezt az érzést... Mintha minden porcikám izzani kezdett volna, borzalmas fájdalmat éreztem. Sikítani kezdtem - aztán megszűnt az átok.
Azt vettem észre, hogy a földön fekszem, és remegek, mint a nyárfalevél. Padma, Lucie, Anthony, Seamus és Neville mind odarohantak hozzám, de Carrow nem törődött vele. Visszasétált az asztalához, és írni kezdett valamit a táblára.
- Ne... Semmi bajom - motyogtam, de a könnyek a szemem sarkában meghazudtolták szavaimat.
- Szörnyeteg! - szólt fennhangon Seamus. Carrow befejezte a szót amit éppen írt, aztán lassan megfordult.
- Mit mondtál? - kérdezte, szinte már kedvesen.
- Jól hallotta - szólt hűvösen Seamus - Azt mondtam, hogy szörnyeteg.
- Büntetőmunka - jelentette ki a nő - Hallottam Umbridge professzor pennájáról... Nem árthat neked - sötéten elvigyorodott, és kihívóan nézett a fiúra, de annak a szeme se rebbent.
- A tanárnőnek nincsenek egyedi ötletei - jelentette ki szemtelenül - Azt hittem ennél kreatívabb, tanár nő.
Carrow újra elővette a pálcáját, és intett vele, mire Seamus arcán mély vágás jelent meg. A fiú felkiáltott fájdalmában, de aztán nem szólt többet, csak visszaült a helyére...
Anthony és Neville közben visszasegítettek a helyemre, de alig egy perc múlva már szólt is a csengő.
Még mindig remegtem, mikor kiléptem az ajtón, és Anthony kezét fogva elindultam a nagyterembe ebédelni.
Mikor leültünk az asztalhoz a Griffendél asztala felé néztem, és megláttam Seamust, aki egy kendőt szorított az arcára, és mogorva képpel baktatott a társaihoz.
És akkor hirtelen elsírtam magam.
- Lisa! - kiáltott Padma, és Lucieval együtt átölelt.
- Nem te tehetsz róla - suttogta Lucie.
- Lehet...de... - mondtam még mindig sírva - Nem...nem bírom ez...ezt az e..egészet...! Te...teljesen kikészít!
- Tudom és...és minket is, de kérlek....nyugodj meg...
- Sajnálom - szipogtam, és megtöröltem az arcomat - Ne...ne haragudjatok...
- Nem haragszunk - sietett megnyugtatni Padma. - Nem a te hibád...
- Más is kész lenne a helyedben... De a miénkben is... - motyogta Anthony.
- Ez az egész... Olyan borzalmas! Minden...minden Voldemort hibája!
- Csss!
- Ne mond ki...!
- Bocs...
- Tudjuk, hogy borzalmas - mondta Anthony - De hidd el, előbb vagy utóbb minden jóra fordul. Ne felejtsd el, hogy Harry még él. És aki egyszer legyőzte Tudodkit, annak soha többet nem árthat.
Nem bírtam tovább elmosolyodtam, és oda bújtam a fiúhoz. Igaza van...


Sziasztok, kedves olvasók!
Ha már itt vagy, ne felejts el szavazni! ;)
Milyen lett? 
Várom a kommenteket! :)
Giger

2014. november 3., hétfő

Szavazás! ♥

Sziasztok!
Hát, most itt van az, amiben a segítségeteket kérem. :)
ITT tudtok a blogomra szavazni abban a blogversenyben amire neveztem. Kategóriák, ahol a blog címét megtaláljátok:
- Legjobb fantasy
- Legjobb fanfiction történet
- Legjobb megfogalmazás

Még annyit szeretnék mondani, hogy ez nekem most nagyon fontos lenne. Kérlek titeket, hogyha van olyan ismerősötök, aki szívesen megteszi, kérjétek meg őt is, hogy szavazzon! Mindössze négy darab kattintás, tényleg nem sok munka.
Nagyon szépen köszönöm előre is! :)
Ha sikerül bekerülni a dobogósok közé, akkor hozok +2 fejezetet! :) Hogy egy kis hasznotok is legyen. :D
Giger

2014. november 2., vasárnap

FONTOS!




             



Megint jelentkeztem egy blogversenyre, de most feladatotok is lesz! :)
Szavaznotok kell! :)
Később jönnek a részletek! :)
Giger