2014. szeptember 12., péntek

Harminckilencedik fejezet

- Én akkor is azt mondom, hogy nem kellett volna. Legalább levélben megkérdezhetted volna!
- Ez csak egy macska! Nem olyan nagy ügy!
- Akkor is! - jelentette ki Padma. A klubhelyiségben ücsörögtünk, péntek este. Az új cicám, akit egyébként     ( talán kicsit ironikus módon ) Egérnek neveztem el, az ölemben ült, és játszott a talárom lelógó ujjával.
- Figyelj, ha neked ez a véleményed, akkor sincs semmi! Ez az én döntésem, szállj le rólam.- dohogtam.
Padma kinyitotta a száját, de aztán becsukta. Összefonta a karját, és némán meredt maga elé.
- Kaptál választ? - kérdeztem, körülbelül tizenöt perc csendes ücsörgés után. Barátnőm ugyanis egyik reggel baglyot kapott otthonról. A levélben anyukája és a mostohaapja arra kérték, hogy utazzon haza karácsonyra, elvégre az családi ünnep. Padma erre persze felhúzta magát, és megírta: esze ágában sincs elhagyni a kastélyt.
Utána órákig panaszkodott nekem, hogy az a férfi neki nem az apja, ennél fogva nem tartozik a családba, és egyébként meg soha máskor nem írtak neki, hogy menjen haza. Most persze ez nagyon fontos lett, és elvárják tőle, hogy egy ellenszenves idegennel édelegjen.
Azóta harapós kedvébe volt, és a legcsekéjebb dolgok miatt is elöntötte e  pulykaméreg.
- Nem, nem kaptam - felelte, és közben a térdét nézte.
- Pedig annak a levélnek oda kellett érnie - motyogtam tétován.
- Persze, hogy oda ért! - csattant fel. Most rám nézett, és láttam, hogy könnyes a szeme - Csak arra sem veszik a fáradságot, hogy egy sort írjanak! Mindennél fontosabb, hogy ők ketten ellegyenek, mint Ádám és Éva a paradicsomban, Parvati meg én mit sem számítunk!
- Ez biztos nem így van - mondtam csendesen.
- Bár igazad lenne! - mondta, és nem bírta tovább, elsírta magát. Én átöleltem, és végigsimítottam a hátát, de nem tudtam mit mondjak erre. Barátnőm helyzete valóban nem volt túl rózsás, és együttéreztem vele, de semmiféle tanáccsal nem tudtam szolgálni.
Ezekről eszembe jutott, hogy én se kaptam választ otthonról. Az igazság az, hogy kicsit aggódtam, de ideges is voltam. Még mindig gondolkodtam rajta, hogy haza kellene mennem, ugyanakkor itt is akartam maradni.
Padma lassan összeszedte magát. Letörölte az arcát, aztán elment lefeküdni. Én se marasdtam már sokáig, mert eléggé kimerült voltam.
Aztán eljött a nap, amikor döntenem kellett: maradok, vagy megyek....
Ha maradok, akkor leghamarabb tavasszal derül ki, hogy mi van otthon - mert biztos voltam benne, hogy valami nincs rendjén. Ha viszont elmegyek, akkor ezt megtudom, és az igazat megvallva, tartottam az igazságtól.
- Mondtam, hogy miattam ne maradj! - mondta Anthony, mikor észrevette, hogy megint ez jár a fejemben. Sokat beszéltem róla, és már neki is meséltem anya leveléről.
- Nem csak miattad akarok. - jelentettem ki.
- Hát miért? Már nem azért, mert beképzelt akarok lenni, csak nem egészen értem....
- Hosszú - feleltem tömören.
Végül feliratkoztam a karácsonyt a Roxfortban töltők listájára. Jobb lesz nekem a békés karácsony...
A szünet első napján szakadni kezdett a hó, és vastag takaró telepedett a kastély környékére. Nem lehetett ellenállni a kísértésnek- kimentünk hógolyózni. Padma végre egy kicsit feloldódott, és csatlakozott Anthonyhoz, a szintén itt maradt Lunához és hozzám.
Remekül szórakoztunk, egészen besötétedett már, mikor bevonultunk az iskolába. Azonban a jókedvünk hamar elszállt, ugyanis Padma baglyot kapott otthonról.
A hálótermünkben ültünk, barátnőm olvasott, én pedig némán néztem az arcát. Először elkerekedett a szeme, aztán csóválni kezdte a fejét, és végül elöntötte a düh.
- Mit ír? - kérdeztem tétován. Nem felelt, csak a kezembe nyomta a pergament. A levél meglehetősen barátságtalan volt.

Kedves Padma!
Eddig bevallom, reménykedtem, hogy mégis haza jössz a szünetre, de be kellett látnom, hogy fontosabbnak tartod saját érdekeidet, és ott maradtál. Talán nehéz elfogadni az új családtagot, de ez most már mégis csak sok. Mint egy átlagos lánytól, elvárom tőled, hogy megbékélj a jelenlegi helyzettel, és korodhoz illően viselkedj. Ez nem sok dolog, igazán hallgathatnál rám.
Parvati eleinte nem így állt a dolgokhoz - és nyilván te  tömted tele a fejét ezekkel a badarságokkal.
Nem akartam ilyen eszközökhöz folyamodni, de apáddal úgy döntöttünk, ha nem bírtok megkomolyodni, és tizenhat évesekhez méltóan viselkedni, akkor tanulmányaitok ezzel véget érnek a Roxfortban.

Kérlek, szedd össze magad!

Anya

- Ez...Ezt nem gondolhatta komolyan - suttogtam kerekre tágult szemekkel - Nem vehetnek ki a Roxfortból...
- Én... - nyögte könnyes szemmel - Nagyon...Nagyon sok mindenről gondoltam, hogy nem történhet meg...
- De ez...
- Sok mindenről... - ismételte, majd hirtelen hangot váltott - Nem hittem, hogy Tudodki valaha is visszatérhet, és most nézd meg! Rettegésben kell élnünk! Messze vagyok a családomtól, akikkel haragban vagyok, és ki tudja, hogy látjuk-e még egymást? Nem gondoltam azt sem, hogy nálunk lehet olyan, hogy válás....És ez akkor semmi! Az sem jutott soha, de soha eszembe, hogy anya utána nem sokkal képes összeállni valakivel! És az a valaki, azt akarja, hogy elfogadjam, sőt, szeressem! Én ezeket nem gondoltam, eszembe sem jutott, még csak hasonló sem! - patakokban folytak a könnyei, és hozzászúrt még egy mondatot, de egészen halkan, elkeseredetten :- Nem akarom, hogy valamelyikünk ilyen körülmények közt haljon meg.....
Átöleltem, de nem mondhattam semmit.
Milyen buta, gyerekes vagyok! Én ezekre nem is gondoltam...
Voldemort igenis él, és nyíltan hadat üzent, és én...Nem gondoltam erre! Gyerekes módon bíztam abban, hogy velem nem történhet semmi rossz, a családommal sem. Teljes súllyával rám omlott minden amki velem történt, ami körülöttem történt, és ami történhet....

Sziasztok!
Milyen?
Igyekszem a hétvégén írni, de nem biztos, hogy egynél több 
rész menni fog, mert elég sok dolgom van. 
Giger:)




2014. szeptember 9., kedd

Harmicnyolcadik fejezet

Reggel kész tervvel ébredtem fel, mintha álmomba is gondolkodtam volna.
Még épp hogy csak hajnalodott, ráadásul vasárnap volt, szóval aludhattam volna akár délig is, de ilyen körülmények között ez mondhatni lehetetlen volt.
Kipattantam az ágyból, csendesen felöltöztem, pennát, tintát és pergament kotortam elő, majd leosontam a még teljesen üres klubhelyiségbe. Ott leültem egy puha karosszékbe, és írni kezdtem.

Kedves anya! 
Rendben, nem megyek haza, és megértem a dolgokat. 
Remélem, ha valami komoly gond van, akkor azért majd szólsz, úgyhogy nem aggódok.
Remélem tavasszal már találkozhatunk, hiányzol.
Tegnap megnyertük a kviddics meccset, jól telnek a napjaim.
Te veled mi újság? Írj, ha van egy kis időd!
Lisa

Nem lett a legjobb, de a célnak megfelelt. Persze eszem ágában sem volt a Roxfortban maradni, de bolond lettem volna, ha megírom. Elég, ha anya ezt gondolja, akkor nem lesz belőle gond - legalábbis addig, amíg meg nem érkezek. Már csak egy fuvart kellett megoldanom, a pályaudvartól hazáig, de erre majd megkérem Padma szüleit, vagy elmegyek a Kóbor Grinbusszal. Azzal még úgysem utaztam, izgalmas lenne kipróbálni....
Összehajtottam a pergament, bedugtam egy sárgás borítékba, lepecsételtem és megcímeztem. Már csak el kellett mennem a bagolyházba. Első pillantásra megtaláltam Uhut, a baglyomat. Éppen egy egéren rágódott, de amikor meglátott a földre hajította a zsákmányát és a vállamra szállt.
- Feladatom van számodra - mondtam, és végig simítottam a hátát.
Felkötöttem a lábára a levelet, majd az ablakhoz léptem.
- Megkérhetlek rá, hogy siess? Még a szünet előtt kellene a válasz.
Megértése jeléül huhogott egyet, majd elrúgta magát a vállamról. Sokáig néztem az eget, nem volt kedvem elindulni. Már látszott a nap a Tiltott Rengeteg fölött. Kicsit hidegebb volt, mint ahogy számítottam, ezért kis idő múlva kelletlenül elindultam.
A nagyterem felé vettem az irányt, ahonnan már kiszűrődött a korán kelők fecsegése. Elbaktattam az asztalunkig, majd leültem egy üres székre. Egy barátom sem volt a közelben, hisz mind sokáig aludtak hétvégén. Szép lassan megreggeliztem, közben egy ott felejtett Reggeli Prófétát olvasgattam.
Tele volt titokzatos eltűnésekkel, és halálesetekkel, de másra nem is nagyon számítottam. Hirtelen megakadt a szemem egy rövid, meglehetősen eldugott cikken.

Vérfarkasok serege?

Forrásaink szerint Tudjukki újabb taktikával próbálkozikhatalma építésének érdekében.
Többen is megerősítették, hogy Fenrir Grayback, a híresen vérmes vérfarkas a Nagyúr szolgálatába állt. Ez nem kecsegtet semmi jóval, hisz köztudott, hogy ez az ember szándékosan gyerekeket támad meg. A taktika lényege, hogy varázsló gyermekeket akarnak elszakítani a családjuktól, hogy aztán a Sötét oldalra álljanak, a befogadás reményében. A Szent Mungó Varázsnyavaja és Ragájkúráló Ispotály szóvivője megerősítette, hogy az elmúlt másfél évben a vérfarkas támadások megszaporodtak, különösen a gyermekek körében.
,,Ez a vérfarkas, számításaink szerint tudatosan cselekszik. Tavaly volt az első ilyen esemény. Behoztak egy tizenöt éves lányt, Lisa Turpint, azzal, hogy vérfarkastámadás érte. A lányon csak egy karmolás, és egy harapás éktelenkedett, ami szokatlan ebben a műfajban. Azóta ez rendszeres" -nyilatkozta az egyik gyógyító, aki nem kívánta megnevezni magát.

Szóval ezért kellett átváltoznom - gondoltam, bár ez már máskor is eszembe jutott. ű
- Jó reggelt - huppant le mellém Padma, és ásítva teát töltött magának.
- Szia... - motyogtam.
- Baj van? - kérdezte, de csak úgy mellesleg.
- Nem, semmi különös. Csak találtam valamit. Nézd! - és az orra alá dugtam a Prófétát. Elolvasta, majd megrántotta a vállát.
- Erre gondolhattunk. - mondta, és megvajazott egy pirítóst. 
- Igen.... De szerintem akkor is durva.
- Lehet, de fölösleges ezen rágódni. Te csak nem állsz át a Sötét oldalra - jegyezte meg bujkáló mosollyal.
- Dehogy állok! - méltatlankodtam. - De hát ezek szerint engem is ezért támadtak meg! Még az is meglehet, hogy Grayback volt az!
- Persze, bármi lehet. De ne húzd magad rajta, nem érdemes - jelentette ki Padma, és belekortyolt a teájába. Nekem nem nagyon volt mondanivalóm, anya leveléről egyenlőre nem akartam szólni. Majd akkor, ha kiderül, hogy átlátott-e rajtam a válaszom alapján. Mert hogy ez is megeshetett, bár erre az esetre nem volt semmiféle tervem, bár erősen kételkedtem a dologban. Elvégre ez csak egy pár sor, nem sok minden derülhet ki belőle.
- Szia! - köszönt hirtelen Anthony. Nem is vettem észre a nagy töprengésben, hogy mikor jött.
- Szia! Jól aludtál? - érdeklődtem.
- Remekül - felelte - Veled álmodtam.
- És szép álom volt? - kérdeztem, és átöleltem a nyakát. Szokás szerint ágaskodnom kellett.
- Hát, ha benne voltál, nem lehetett más - vigyorgott, és megpuszilt.
- Na jól van, én itt sem voltam - jelentette ki hirtelen Padma. Felpattant, és elviharzott az ajtó felé. Mindig ezt csinálta, ha egy csók volt kilátásban, nem akart szemtanú lenni.
Anthony leült, és enni kezdett. Én is ott maradtam, habár már réges - régen megreggeliztem.
- Lassan itt a karácsony - hozta fel a témát a fiú - Te haza mész?
- Igen, úgy tűnik - feleltem. Többet nem akartam mondani erről.
- Én nem tudok - csóválta a fejét - Anyáék nem lesznek otthon a szünetbe, szóval maradnom kell.
- Értem... - motyogtam - Inkább én is maradok - jelentettem ki hirtelen, elfeledve mindent, amit eddig kiterveltem.
- Most mégis? Miért?
- Csak. Otthon unalmas, és itt meg Padma is itt lesz, meg te is.
- De miattunk nem kell...
- Dehogy nem! - szakítottam félbe - Itt akarok maradni. Úgy is körülményes kijutni a kastélyból, főleg csomagokkal. Ezek a nyamvadt óvintézkedések...!
- Idegesítőek - bólintott - De biztos ezt akarod?
- Száz százalék - vágtam rá.
Este egyedül ücsörögtem a klubhelyiségbe. Én már kész voltam minden leckével, de a barátaim még tanultak a könyvtárba. Egyszer csak Luna ült le mellém, és szinte azonnal egy kiscica ugrott az ölébe. Simogatni kezdte, mire az hangosan dorombolt. Nekem Hógolyó jutott róla eszembe, és nem tudtam mit tenni, könnyes lett a szemem.
- Mi a baj? - kérdezte kedvesen a lány. Én gyorsan megtöröltem a szememet a talárom ujjával.
- Semmi....Csak kicsit hiányzik a cicám, ennyi az egész...
- Meghalt szegény?
- Igen...
- Sajnálom - mondta, és megszorította a kezemet.
Egy ideig csendben ültünk, aztán megint ő szólalt meg.
- Mond csak, szeretnél másik macskát? - kérdezte.
- Hát...
- Nem olyan rég született négy, fent a szobánkban. Nem tudjuk ki az anyjuk, én neveltem őket, de most már nagyobbak, és jó lenne gazda nekik. Én meg tudok tartani egyet, de a többi...
- Nem is tudom...
- Sok segítség lenne.
- Jó - mondtam végül - Legyen.
- Rendben - mosolygott. - Gyere fel a szobánkba, válassz egyet.
Tíz perccel később már egy szürke, békésen doromboló kiscicával a karomban jöttem le a lépcsőn.

Sziasztok!
Most össze jött egy rész, bár három napja írom... :)
Hogy tetszik?
Giger :)